EMAIL: PASSWORD:
Front Office
UPT. PERPUSTAKAAN
Institut Teknologi Sepuluh Nopember Surabaya


Kampus ITS Sukolilo - Surabaya 60111

Phone : 031-5921733 , 5923623
Fax : 031-5937774
E-mail : libits@its.ac.id
Website : http://library.its.ac.id

Support (Customer Service) :
timit_perpus@its.ac.id








Welcome..guys!

Have a problem with your access?
Please, contact our technical support below:
LIVE SUPPORT


Taufik Rachmanu


Moh. Fandika Aqsa


Tondo Indra Nyata


Ansi Aflacha Putri


Aprillia Tri Wulansari


Dewi Eka Agustina




! ATTENTION !

To facilitate the activation process, please fill out the member application form correctly and completely
Registration activation of our members will process up to max 24 hours (confirm by email). Please wait patiently

Still Confuse?
Please read our User Guide

Keyword
Mode
Expanded Search (for Free text search only)
 
OR You May Search Our Knowledges Using Google Customize Search :

Custom Search

ITS » Undergraduate Theses » Statistika
Posted by system at 09/04/2010 15:50:49  •  1536 Views


ANALISIS FAKTOR-FAKTOR YANG MEMPENGARUHI PENGELUARAN KONSUMSI MAKANAN BERPROTEIN DENGAN MENGGUNAKAN METODE REGRESI TOBIT

ANALYSIS OF FACTORS EFFECTING CONSUMPTION EXPENDITURE PROTEIN FOODS BY USING THE METHOD OF TOBIT REGRESSION

Created by :
UFI LAILY ( 1305100044 )



SubjectAnalisis regresi
Alt. Subject Regression Analysis
KeywordTobit regression
proteinís food
censored data
household expenditure
protein foods.

Description:

Peningkatan kualitas sumber daya manusia tidak terlepas dari salah satu faktor yaitu faktor kesehatan. Salah satu indikator kesehatan adalah pemenuhan protein. Hal ini disebabkan karena fungsi protein sebagai zat pembangun yang menggantikan sel-sel yang mati dan habis terpakai pada saat pertumbuhan. Sangat penting mengetahui karakteristik rumahtangga yang menyediakan pengeluaran untuk konsumsi makanan berprotein dan faktor-faktor yang berpengaruh guna mempermudah pengendalian kualitas protein dalam rumah tangga. Kecukupan konsumsi protein dapat dilihat melalui pengeluaran untuk konsumsi sumber-sumber protein. Sumber protein yang sangat dikenal oleh masyarakat antara lain susu, daging dan telur. Beragamnya nilai pengeluaran untuk dan tidak sedikit rumah tangga yang tidak menganggarkan pengeluaran untuk pembelian maka didapatkan data yang memiliki dua skala yang berbeda. Data campuran ini dapat disebut sebagai data tersensor. Adanya data campuran maka metode yang disarankan adalah metode regresi tobit. Pada penelitian ini digunakan data sekunder hasil Survei Sosial Ekonomi Nasional provinsi Jawa Timur tahun 2006. Dengan jumlah sampel sebanyak 29.950 rumah tangga. Variabel respon yang digunakan adalah pengeluaran rumah tangga untuk konsumsi protein, konsumsi daging, konsumsi susu dan konsumsi telur. Sedangkan variabel prediktor terdiri dari jumlah anggota rumah tangga, tingkat pendidikan tertinggi kepala rumah tangga, lapangan pekerjaan, usia, proporsi pengeluaran untuk konsumsi ikan/ udang/ cumi/ kerang, kacang-kacangan, tembakau dan sirih, proporsi pengeluaran makanan dan rata-rata pengeluaran per kapita. Variabel kendali terdiri dari variabel wilayah tempat tinggal dan jenis rumah tangga. Hasil deskriptif didapatkan keterangan bahwa rumah tangga di perkotaan lebih banyak yang mengeluarakan pengeluaran untuk konsumsi protein, daging dan telur daripada rumah tangga di pedesaan. Sedangkan hasil pemodelan secara serentak pada pengeluaran untuk konsumsi protein, daging, susu dan telur didapatkan keterangan bahwa setiap pemodelan memiliki variabel signifikan yang berbeda-beda dan terdapat tiga variabel signifikan secara bersama pada 16 model persamaan tersebut. Berdasarkan wilayah tempat tinggal di pedesaan diperoleh keterangan bahwa variabel-variabel yang signifikan adalah jumlah anggota, usia, proporsi pengeluaran untuk konsumsi ikan/udang/ cumi/kerang, kacang-kacangan, tembakau dan sirih, dan pengeluaran perbulan perkapita. Sedangkan data di perkotaan, variabel yang signifikan adalah jumlah anggota, proporsi pengeluaran untuk konsumsi tembakau dan sirih, pengeluaran perbulan perkapita. Berdasarkan jenis rumah tangga maka diperoleh keterangan bahwa variabel yang signifikan pada data rumah tangga miskin adalah jumlah anggota, umur, proporsi pengeluaran untuk konsumsi tembakau dan sirih, serta pengeluaran perbulan perkapita. Variabel yang signifikan pada non rumah tangga miskin adalah jumlah anggota, pendidikan, proporsi pengeluaran untukproporsi pengeluaran makanan dan rata-rata pengeluaran per kapita. Variabel kendali terdiri dari variabel wilayah tempat tinggal dan jenis rumah tangga. Hasil deskriptif didapatkan keterangan bahwa rumah tangga di perkotaan lebih banyak yang mengeluarakan pengeluaran untuk konsumsi protein, daging dan telur daripada rumah tangga di pedesaan. Sedangkan hasil pemodelan secara serentak pada pengeluaran untuk konsumsi protein, daging, susu dan telur didapatkan keterangan bahwa setiap pemodelan memiliki variabel signifikan yang berbeda-beda dan terdapat tiga variabel signifikan secara bersama pada 16 model persamaan tersebut. Berdasarkan wilayah tempat tinggal di pedesaan diperoleh keterangan bahwa variabel-variabel yang signifikan adalah jumlah anggota, usia, proporsi pengeluaran untuk konsumsi ikan/udang/ cumi/kerang, kacang-kacangan, tembakau dan sirih, dan pengeluaran perbulan perkapita. Sedangkan data di perkotaan, variabel yang signifikan adalah jumlah anggota, proporsi pengeluaran untuk konsumsi tembakau dan sirih, pengeluaran perbulan perkapita. Berdasarkan jenis rumah tangga maka diperoleh keterangan bahwa variabel yang signifikan pada data rumah tangga miskin adalah jumlah anggota, umur, proporsi pengeluaran untuk konsumsi tembakau dan sirih, serta pengeluaran perbulan perkapita. Variabel yang signifikan pada non rumah tangga miskin adalah jumlah anggota, pendidikan, proporsi pengeluaran untuk konsumsi kacangkacangan, tembakau dan sirih, proporsi pengeluaran untuk makanan dan pengeluaran perbulan perkapita. konsumsi kacangkacangan, tembakau dan sirih, proporsi pengeluaran untuk makanan dan pengeluaran perbulan perkapita.


Alt. Description

Improving the quality of human resources cannot be separated from the health factor. One of the health indicators is the fulfillment of the protein. This is because the protein functions as a building material replacing cells that die and used up during growth. It is important to know the characteristics of household consumption expenditure for providing protein foods and the factors that influence to facilitate the protein quality control in the household. Adequacy of protein consumption can be seen through the expenditure for the consumption of protein sources. Source of protein is known by the public include milk, meat and eggs. The diversity value for the expenditure and not a few households that are not budgeted expenditure for the purchase of the data obtained with two different scales. This mixture of data can be referred to as censored data. The existence of the mixed data suggested method is Tobit regression method. In this study used secondary data of the National Economic and Social Survey of East Java province in 2006. With the number of sample size is 29.950 households. Response variable used is household expenditure for consumption of protein, consumption of meat, consumption of milk and egg consumption. Meanwhile predictor variables consisted of number of household members, the highest educational level of household head, employment, age, the proportion of expenditure on consumption of fish / shrimp / squid / shellfish, nuts, tobacco and betel, the proportion of food expenditure and average expenditure per capita. Variable control is variable region and type of residential households. Descriptive results obtained information that the urban households are more protein consumption expenditure, meat and eggs than in rural households. While the modeling results simultaneously on consumption expenditure for protein, meat, milk and eggs obtained information that each variable modeling has significantly different and there are three significant variables with the model of equation 16. Based on residential areas in the country obtained information that the variables are significant is the number of members, age, the proportion of expenditure on consumption of fish / shrimp / squid / shellfish, nuts, tobacco and betel, and per capita monthly expenditure. While urban areas data, the significant variable is the number of members, the proportion of expenditure for tobacco and betel consumption, per capita monthly expenditure. Based on the types of households obtained information that the significant variables in the data of poor households is the number of members, age, the proportion of expenditure for the consumption of tobacco and betel, and the per capita monthly expenditure. Significant variable in the non-poor households is the number of members, education, the proportion of expenditure for consumption of nuts, tobacco and betel, the proportion of expenditure for food and per capita monthly expenditure.

Contributor:
  1. Dr. Dra. Ismaini Zain, M.Si
Date Create:26/01/2010
Type:Text
Format:pdf
Language:Indonesian
Identifier:ITS-Undergraduate-3100010038371
Collection ID:3100010038371
Call Number:RSSt 519.536 Lai a


Source :
Undergraduate Theses, Statistics, RSSt 519.536 Lai a, 2010

Coverage :
ITS Community

Rights :
Copyright @2010 by ITS Library. This publication is protected by copyright and per obtained from the ITS Library prior to any prohibited reproduction, storage in a re transmission in any form or by any means, electronic, mechanical, photocopying, reco For information regarding permission(s), write to ITS Library


Publication URL :
http://digilib.its.ac.id/analisis-faktorfaktor-yang-mempengaruhi-pengeluaran-konsumsi-makanan-berprotein-dengan-menggunakan-metode-regresi-tobit-9306.html




[ Free Download - Free for All ]

  1.  ITS-Undergraduate-9306-analisis-faktor-faktor-yang-mempengaruhi-pengeluaran-konsumsi-makanan-berprotein-dengan-menggunakan-metode-regresi-tobit.pdf - 28 KB
  2.  ITS-Undergraduate-9306-analysis-of-factors-effecting-consumption-expenditure-protein-foods-by-using-the-method-of-tobit-regression.pdf - 34 KB
  3.  ITS-Undergraduate-9306-Approval_Sheet.pdf - 3 KB
  4.  ITS-Undergraduate-9306-Abstract_id.pdf - 8 KB
  5.  ITS-Undergraduate-9306-Abstract_en.pdf - 9 KB
  6.  ITS-Undergraduate-9306-Preface.pdf - 6 KB
  7.  ITS-Undergraduate-9306-Table_of_Content.pdf - 5 KB
  8.  ITS-Undergraduate-9306-Tables.pdf - 3 KB
  9.  ITS-Undergraduate-9306-Illustrations.pdf - 3 KB
  10.  ITS-Undergraduate-9306-Bibliography.pdf - 11 KB
  11.  ITS-Undergraduate-9306-Biography.pdf - 15 KB
  12.  ITS-Undergraduate-9306-Chapter1.pdf - 15 KB
  13.  ITS-Undergraduate-9306-Conclusion.pdf - 6 KB
  14.  ITS-Undergraduate-9306-Paper.pdf - 1637 KB
  15.  ITS-Undergraduate-9306-Presentation.pdf - 1180 KB
  16.  ITS-Undergraduate-9306-Presentation.pdf - 1753 KB

[ FullText Content - Please, register first ]

  1. ITS-Undergraduate-9306-Chapter2.pdf - 92 KB
  2. ITS-Undergraduate-9306-Chapter3.pdf - 33 KB
  3. ITS-Undergraduate-9306-Chapter4.pdf - 38 KB
  4. ITS-Undergraduate-9306-Chapter4.pdf - 46 KB
  5. ITS-Undergraduate-9306-Chapter4.pdf - 23 KB
  6. ITS-Undergraduate-9306-Chapter4.pdf - 21 KB
  7. ITS-Undergraduate-9306-Chapter4.pdf - 137 KB
  8. ITS-Undergraduate-9306-Chapter4.pdf - 32 KB
  9. ITS-Undergraduate-9306-Chapter4.pdf - 20 KB
  10. ITS-Undergraduate-9306-Enclosure.pdf - 43 KB



Give your Comment here...


 10 Similar Document...



 10 Related Document...






HELP US !
You can help us to define the exact keyword for this document by clicking the link below :

Tobit , Tobit regression , censored , censored data , data , expenditure , food , foods. , household , household expenditure , protein , protein foods. , proteinís , proteinís food , regression



POLLING

Bagaimana pendapat Anda tentang layanan repository kami ?

Bagus Sekali
Baik
Biasa
Jelek
Mengecewakan




54677200


Visitors Today : 1
Total Visitor : 2515830

Hits Today : 12590
Total Hits : 54677199

Visitors Online: 1


Calculated since
16 May 2012

You are connected from 10.199.13.5
using CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/)


ITS Digital Repository Feeds



Copyright © ITS Library 2006 - 2014 - All rights reserved.
Dublin Core Metadata Initiative and OpenArchives Compatible
Developed by Hassan